Vuoden Korhonen

Vuoden 2016 Korhonen: Eino Korhonen

Eino Korhonen nimitettiin Vuoden Korhoseksi kesätapahtumassa 2016. Kuvassa Eino oikealla puheenjohtaja Veikko Korhosen onniteltavana.

Eino Korhonen on toiminut seurassa pitkään monissa tehtävissä, kuten seuran pitkäaikaisena sukututkimusvastaavana. Hän on kirjoittanut myös Korhosten sukua käsitteleviä kirjoja.

Vuoden 2015 Korhonen: Martti Korhonen

Martti Korhonen on vuosikymmeniä tutkinut ja tallentanut Korhosia sekä heidän muuttoreittejä historian saatossa.

Martti on kirjoittanut myös monia kirjoja perustuen tekemiinsä sukututkimuksiin. Kirjoista saa tarkempaa tietoa Sukututkimus-sivulla.

Martti on myös Korhosten sukuseuran sukututkimusvastaava ja hän on toiminut myös Korho-lehden vakituisena toimittajana.

Vuoden 2014 Korhonen: Leena Korhonen

Leena Korhonen on valtakunnalisesti ansioitunut 11-lapsisen perheen äiti Varpaisjärveltä.

Leena on yhteiskunnallisesti valveutunut vanhusten, lasten ja järjestöjen vapaahettoinen, pitkäaikainen tukihenkilö.

Vuoden Korhonen valintakriteerit

Vuoden Korhonen valinta on tehty vuodesta 2014 saakka.

Vuoden Korhosen valitsee Korhosten Sukuseura ry vuosittain. Vuoden Korhonen on yksi henkilö - ei yhteisö, ei yritys. Nimitykellä sukuseura kunnioittaa palkitsemaansa henkilöä.

Valinnan suorittaa sukuseuran hallituksen valitsema 3 henkinen raati jäsenasioista ja palkitsemisistä vastaavan hallituksenjäsenen johdolla.

Vuoden Korhonen:

- on sukunimeltään Korhonen tai omaa sukua Korhonen

- vaikuttanut teollaan, esimerkillään, asenteellaan positiivisesti ja laajasti Korhonen-nimen hyväksi

- on normaali kansalainen, esim. kulttuurin edustaja, julkisuushenkilö, poliittinen henkilö tai urheilija

- on 18 vuotta täyttänyt, nuhteeton Korhonen