Vuoden Korhonen

Vuoden 2021 Korhonen:

Teuvo Korhonen

Vuoden 2019 Korhonen:

Lea Honkalampi

Lea Honkalampi on toiminut sukuseurassamme alusta asti, hän oli perustajäsen!

Eli Leasta voi todella sanoa että hän on pitkäaikainen sukuseuramme jäsen, todellinen aktiivi joka on toiminut myös puheenjohtajana 2001-2008 sekä vaikuttanut sukuseuramme toimintaan monella tavoin. Monesti olemme saaneet kuulla hänen lausuntaansa erilaisissa tapahtumissa ja ilahduttipa hän Rautavaaran Metsäkartanolla uutena vuoden Korhosena meitä jälleen liikuttavalla lausunnallaan.

Vuoden 2018 Korhonen: Martti Korhonen

Martti Korhonen on syntynyt Kuopiossa 1933 ja opiskellut oikeustiedettä Helsingin yliopistossa. Hän toimi 1960-luvulla ulkoasiainministeriön palveluksessa diplomaattitehtävissä Helsingin lisäksi Washingtonissa, Varsovassa ja Oslossa. 1970-luvulla Martti toimi Metsäteollisuuden Keskusliiton kauppapoliittisena johtajana ja 1980-luvulla Kansallis-Osake-Pankin johtokunnassa hoitaen ulkomaisten pankkien kanssa käytävää liiketoimintaa. Myöhemmin hän hoiti myös Itä-Suomen ja Savon konttoriverkostoa.

Martti Korhonen on kotiseutu- ja sukuseura-aktiivi. Hänen sisarensa Tellervo Kajasmaa ja veljensä Sulevi Korhonen olivat perustamassa Korhosten Sukuseura ry:tä Martin ollessa ulkomailla. Myöhemmin Martti oli perustamassa ”Kuikkalan Korhoset” -nimistä sukuseuraa, johon koottiin Kuikkalan talosta peräisin olleet Korhoset ja heidän jälkeläisensä. Martti on jatkanut sukuasioiden eteenpäin viemistä viime aikoihin saakka ja on ollut käytettävissä seuramme luennoijana. Martti on tukenut Korhosten Sukuseuraa ja on sukuseuramme jäsen.


Vuoden 2017 Korhonen: Marko Korhonen

Pohjois-Savon maakuntajohtajana vuodesta 2016 toiminut Marko Korhonen kukitettiin Vuoden 2017 Korhoseksi Kuopion sukutapaamisessa Rauhalahdessa.

Koulutukseltaan Korhonen on yhteiskuntatieteiden tohtori. Marko Korhonen on aiemmin toiminut myös Lapinlahden sekä Kaavin kunnanjohtajana.

Vuoden 2016 Korhonen: Eino Korhonen

Eino Korhonen nimitettiin Vuoden Korhoseksi kesätapahtumassa 2016. Kuvassa Eino oikealla puheenjohtaja Veikko Korhosen onniteltavana.

Eino Korhonen on toiminut seurassa pitkään monissa tehtävissä, kuten seuran pitkäaikaisena sukututkimusvastaavana. Hän on kirjoittanut myös Korhosten sukua käsitteleviä kirjoja.

Vuoden 2015 Korhonen: Martti Korhonen

Martti Korhonen on vuosikymmeniä tutkinut ja tallentanut Korhosia sekä heidän muuttoreittejä historian saatossa.

Martti on kirjoittanut myös monia kirjoja perustuen tekemiinsä sukututkimuksiin. Kirjoista saa tarkempaa tietoa Sukututkimus-sivulla.

Martti on myös Korhosten sukuseuran sukututkimusvastaava ja hän on toiminut myös Korho-lehden vakituisena toimittajana.

Vuoden 2014 Korhonen: Leena Korhonen

Leena Korhonen on valtakunnalisesti ansioitunut 11-lapsisen perheen äiti Varpaisjärveltä.

Leena on yhteiskunnallisesti valveutunut vanhusten, lasten ja järjestöjen vapaaehtoinen sekä pitkäaikainen tukihenkilö.

Kuvassa kukitettavana Leena ja miehensä Osmo sekä Veikko Korhonen.


Vuoden Korhonen valintakriteerit

Vuoden Korhonen valinta on tehty vuodesta 2014 saakka.

Vuoden Korhosen valitsee Korhosten Sukuseura ry vuosittain. Vuoden Korhonen on yksi henkilö - ei yhteisö, ei yritys. Nimitykellä sukuseura kunnioittaa palkitsemaansa henkilöä.

Valinnan suorittaa sukuseuran hallituksen valitsema 3 henkinen raati jäsenasioista ja palkitsemisistä vastaavan hallituksenjäsenen johdolla.

Vuoden Korhonen:

- on sukunimeltään Korhonen tai omaa sukua Korhonen

- vaikuttanut teollaan, esimerkillään, asenteellaan positiivisesti ja laajasti Korhonen-nimen hyväksi

- on normaali kansalainen, esim. kulttuurin edustaja, julkisuushenkilö, poliittinen henkilö tai urheilija

- on 18 vuotta täyttänyt, nuhteeton Korhonen